איך למסד את המחויבות לעצמנו | טיפים

בתגובה לרשומה 'איך להתקדם כשאף אחד לא משגיח מאחורי הכתף', מתייחסת תמי למיסוד המחויבות בכל הסעיפים: " מה שאני עוד מתקשה בו זה להיות מחויבת לעצמי בכל הסעיפים. מאחר ואני גם וורקוהולית וגם מתפזרת- הייתי כל כך שמחה למצוא דרך למסד את כל ה"קטנות". בעיקר אלה שהכי נוטות לחמוק. מכירה אותן. אני חושבת שזה סופר חשוב לשמור עליהן בשביל התקינות והבריאות הרוחנית שלי. אבל אני עובדת על זה!!! אשמח מאד מאד לטיפים איך לעזור לעצמינו לדבוק בקשת הצבעים כולה (אם כי תוך כדי שאני שואלת את זה נדמה לי שעצם יצירת ההרגלים בהדרגתיות תעלה את התחושה הטובה ואז יהיה לנו יותר קל לתדלק את עצמינו ולהיות מחויבים לעצמינו בכל הספקטרום)."

מיני-הרגלים עוזרים להיבנות. לילדי לאונרדו יש מן הסתם הרבה סעיפים בהם אנחנו רוצים לפתח הרגלים. גם הרגלים שקשורים בעבודה, גם כאלה שקשורים בגוף, במערכות יחסים, בנפש, ברוח וכל דבר אחר שאינו בהכרח תועלתני במושגי צריכה. ההדגשה מכוונת. מאוד.

איך מנהלים את כל זה? טיפים בסיסיים

בוחרים שיטת ניהול אחת ונצמדים אליה. מה שיטת הניהול שמתאימה לכם, רק אתם יכולים לברר. בחרו מה שתבחרו, חשוב שתיצמדו לשיטה אחת. אחרת תמצאו את עצמכם מנהלים שיטות. הנה כמה שיטות שפגשתי:

מה שבא לי. שיטה קלה להקמה, קלה לתחזוקה, לא אפקטיבית במיוחד ותנודתית. מה שאתם נדרשים לעשות הוא זה:

  • לערוך רשימה של דברים שאתם רוצים לזכור לעשות באופן קבוע
  • לקבוע זמן יומי או שבועי בו תבצעו משימות כאלה
  • כשמגיע הזמן, לעשות את מה שבא לכם לעשות ולסמן שביצעתם

זו שיטה שיש בה הרבה חופש, פחות תחושת מחויבות, אבל כדי שהיא תעבוד תצטרכו לעשות עוד משהו: לאזן את ההתייחסות לדברים שברשימה ברמה שבועית או חודשית. אחרת הספינה תיטה על הדופן.

תכנון יומי. שיטה קלה להקמה, דורשת התייחסות יומית לתכנון, יכולה להיות די אפקטיבית אם אתם מקפידים על הרגל תכנון יומי. מה שאתם נדרשים לעשות הוא זה:

  • לערוך רשימה של הדברים שאתם רוצים לזכור לעשות באופן קבוע
  • כל בוקר לקבוע מה מתוך הרשימה תעשו באותו יום, או כל ערב לקבוע מה מתוך הרשימה תעשו ביום שלמחרת
  • לעשות באותו יום את מה שקבעתם לעשות ולסמן שביצעתם

גם בשיטה הזו יש הרבה חופש, גם בעניין זמן הביצוע. יש בה יותר תחושת מחויבות ואם אתם טובים בתכנון יומי, היא תעבוד יפה. גם כאן תצטרכו לאזן ברמה השבועית או החודשית.

תכנון שבועי. שיטה קלה להקמה, דורשת התייחסות שבועית לתכנון, יכולה להיות מאוד אפקטיבית אם מקפידים על הרגל תכנון שבועי. מה אתם צריכים לעשות כבר די ברור ובשיטה הזו, אתם מאזנים מראש ברמה השבועית ורושמים לעצמכם מה לעשות כל יום.

כל זה טוב ויפה, גם קצת מעייף לטעמי, כי בכל השיטות האלה יש יותר מדי עיסוק בתכנון.

בוחרים טכנולוגיה אחת ונצמדים אליה. מעבר לפתקים ומחברות (שאין לזלזל בהם כלל), זכרו שיש לכם אפשרות להיעזר בטכנולוגיה. יש אפליקציות שעוזרות לשמור את ההחלטות שלכם, לתזכר אתכם במשימות חוזרות, להראות לכם במה התמדתם ולאורך כמה זמן. אם תהיו טובים ואם אתם אוהבים, תוכלו לקבל נקודות, מגנים ותרועות. בכל מקרה, בחרו אחת והיצמדו אליה.

איך מנהלים את כל זה? טיפים למתקדמים

הדרגתיות. בכל מה שקשור בפיתוח מיומנויות ורכישת הרגלים, הדרגתיות היא הדרך. מי שהשתתף בסדנה שלי לניהול עומסים בעבודה עם מייל, מכיר את התרשים הבא:

רכישת מיומנויות והפיכתן להרגלים

בתרשים מופיעות שלוש מיומנויות, הרעיון ישים גם אם עובדים על חמש, שבע, או עשרים. עם זאת יש לזכור שככל שאתם מכניסים יותר מיומנויות או הרגלים למערכת, ייקח יותר זמן להגיע לשליטה בכל אחד מהם. לכן, כדאי לחלק את רשימת המחויבויות לפי אופי ופעימה (ראו למטה), אולי לרוחב תקופה, ולא להסתובב עם רשימה כוללת שעוברת בשלמותה מיום ליום.

אופי ופעימה. לכל סעיף ברשימת 'מיסוד המחויבויות שלנו לעצמנו', יש אופי ופעימה שונים במקצת. יש סעיפים שאופיים שיפור והם דורשים פעימה יומית. יש סעיפים שאופיים חווייתי והם דורשים פעימה שבועית או חודשית. יש סעיפים של חקר והפעימה שלהם קשורה במה שאתם רוצים להשיג ותוך כמה זמן. וכו' וכו'. נתחו את רשימת המחויבויות שאתם רוצים למסד, גלו את האופי והפעימה של כל סעיף, והיעזרו בהבנות האלה כדי לשבץ את המטלות בלו"ז בצורה חכמה.

לשבץ בלו"ז. חסמו ביומן בלוקים של זמן לדברים החשובים באמת. למה שחייב לקרות. אם לא תייעדו זמן, זה כאילו שאתם אומרים לעצמכם "לא עקרוני לי" וזה מה שיקרה כמעט תמיד.

אם טכנולוגיה, אז זמינה מכל מקום ומכשיר. בעידן העננים והסינכרוניות אין סיבה להשתמש בטכנולוגיה שמאלצת אותנו להיצמד למכשיר מסוים ולהיגרר אתו ורק אתו לכל מקום. יוצאת מן הכלל היא מחברת, כי אלה שמשתמשים במחברות לצרכי ניהול עצמי הם זן מיוחד ונאמן למחברתו.

מערכת. מה שקוראים 'סיסטם' שזה אותו הדבר, רק באנגלית נשמע יותר טוב. עיקר הרעיון: להקדיש פעם אחת זמן לניתוח הצרכים שלי ולהקמה, ואז לרתום את הטכנולוגיה כדי למזער תכנון ותחזוקה בהמשך.

מערכת הרוטינות של לימור וזה עובד כך…

קודם חשבתי על הצרכים שלי: רשימת הרוטינות שאני רוצה למסד, ההבנה שמעבר להקמה אני לא רוצה להקדיש זמן לתכנון, ואני בטח לא רוצה להצטרך לזכור. אני גם רוצה הפרדה בצבע בין מטלות שהן רוטינות למטלות אחרות.

ניתחתי את רשימת הרוטינות ומצאתי שיש ביניהן יומיות, שבועיות, חודשיות ורבעוניות.

אחר כך חיפשתי כלי לניהול משימות שמסתנכרן בין המכשירים שיש לי, שיאפשר לי לטעון את הרוטינות לפי הקטגוריות האלה ויאפשר יצירת תזכורות בקצב הקטגוריה. לא רק זה, רציתי שכל רוטינה תוכל להיות מטלה חוזרת ושכאסמן שביצעתי, התזכורת תקפוץ קדימה מעצמה: ליום הבא, לשבוע הבא, לחודש הבא, לרבעון הבא. מחתנים יש דרישות יותר גבוהות.

הכלי שבחרתי נקרא Todoist, הוא מוצא חן בעיניי, הוא גם האפליקציה היחידה שאני מוכנה לשלם עליה דמי שימוש שנתיים כדי לקבל את כל המאפיינים והעדכונים, הוא לא הכלי היחיד. זו הבחירה שלי.

בפועל, זה נראה כך:

רוטינות

בכל יום, צצות בצהוב לתוך רשימת המטלות שלי הרוטינות שאני רוצה למסד. כל 'הקטנות' שעלולות להיבלע. במקביל יש לי זמן ביומן לביצוע, או שני זמנים, וזהו.

אם אני רוצה להוסיף רוטינה, אני מחליטה לאיזו קטגוריה היא נכנסת לפי האופי והפעימה (יומית, שבועית וכו') ומכניסה אותה. לפעמים אני מסירה, מחליפה או מדייקת רוטינה.

טוב, יש עוד טריק אחד: המטלות השבועיות לא מתוזמנות כולן לאותו יום, אלא לימים שונים בשבוע. אותו הדבר גם במשימות החודשיות. כך שלא יוצא שיש יום עמוס במיוחד. לזה דואגים החיים.

עיקר העניין: מערכת כזו מנתקת את הקשר הרומנטי שיש בהגיגים על מה בא לי ועל הרשימה שלי. אם אתם מוכנים לוותר על רומנטיקה של מטלות, כדאי לבדוק את האופציה הזו.

 

 

רשומה קודמת
רשומה הבאה
Loading Facebook Comments ...

One thought on “איך למסד את המחויבות לעצמנו | טיפים”

  1. מעולה!! תודה רבה. ועכשיו אני גם מתעניינת ב todoist 🙂 הולכת לנסות וליישם מייד. אהבתי את הרעיון של "ניתוק הקשר הרומנטי שיש בהגיגים על מה בא לי ועל הרשימה שלי". מצויין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *