מישהו עוד ישלם על זה

תכל'ס חזר עם טבלת מידות מלאה. "היה מעניין" אמר, "גם לאמא שמילאה לעצמה טבלה כזו – היא ביקשה שאמסור לך. מה אני עושה עם זה עכשיו? במה הטבלה הזו מקרבת אותי להבין איך אני מגשים את המרצדת וגם דואג לפרנסה באותו זמן?"

מי שמבקש לעצמו תעסוקה המערבת מגוון עבודות, תשוקות ותחומים, יידרש להשמיש את המידות שלו בדרכים שונות ובתרכובות משתנות. למה זה דומה? לבישול. יש לנו כמות מסוימת של מרכיבים, כלים, ידע וניסיון. מתוך המרכיבים האלה אנחנו יכולים להפיק רשימה ארוכה של תבשילים. אף תבשיל לא יכיל את כל המרכיבים שיש לנו – חלק יכילו יותר מרכיבים, חלק פחות. לפעמים יחסר לנו מרכיב ונלך לרכוש אותו. לפעמים ניתקל בתבשיל מסובך ונפרק את העבודה ליותר שלבים, או ניעזר במישהו אחר כדי להצליח. התפקיד הבסיסי של הטבלה הוא היכרות עם המרכיבים, המידות שלנו.

"תגידי, מה אני צריך טבלת מידות כדי לרוץ את מרתון הכנרת? ברור שאני צריך להיכנס לכושר, להכין לעצמי תכנית אימונים, להתחיל מספיק זמן קודם, להירשם בזמן לאירוע, אולי לשפר את התזונה שלי. אם אני לא בטוח שאני יכול לבד, אז גם להירשם לקבוצת אימון."

"ומה עם לדאוג לפרנסה באותו זמן? כי אחרת אתה חוזר על התבנית הקיימת – פרנסה לחוד, מרצדת לחוד. ההכנה למרתון הכנרת תידחק לזמן שיישאר, אם תישאר לך אנרגיה. תכל'ס." זה לא הצחיק אותו. "אני עדיין לא מבין. כל מה שאמרתי שאני צריך כדי לרוץ את המרתון אפילו לא מופיע בטבלה, וכל הדברים האלה לוקחים משאבים ולא מביאים פרנסה."

מידות בעולם מבוסס פרויקטים מוגדרים מראש

בהשפעת תפיסות הניהול במרחב העבודה, כמעט כל דבר שאנחנו עושים מוגדר כפרויקט או כמורכב מפרויקטים: פיתוח מוצר חדש, הפקת חתונה, קמפיין גיוס כספים, מעבר דירה, הכנה למרתון הכנרת, הכנה לקידום בעבודה. צורת ההתבוננות הזו ממוקדת ב'שורה תחתונה' כלשהי. כל מה שקורה בפרויקט אמור להיגזר מהשורה התחתונה הזו. כל מה שלא מחובר אליה ישירות או משרת אותה בבירור, נחשב לחוסר יעילות, בזבוז משאבים. יש תועלת בתפיסה פרויקטלית. כשמדובר בילדי לאונרדו יש בה גם סכנה: היא עלולה לפגוע בחלק מהתשתית הפנימית שלנו.

מה שתכל'ס עשה קודם זה להתחיל למנות את רשימת המטלות הנדרשות להגשמת הרצון שלו לרוץ במרתון הכנרת. המטרה שהוא רואה זו הריצה במרתון וכל המטלות נגזרות משם. סביר שחלק מהמידות שלו עוזרות לשרת את המטרה הזו, אבל תשימו לב איך הוא מתבונן עליהן כרגע – הוא בודק אם יש מידות שמשרתות את המטרה. זו התבוננות צרה מדי. זה כמו לבשל רק לפי מתכונים. בשלנים לא עובדים כך – הם בודקים כל מני חומרים, עורכים ניסיונות, מערבבים מרכיבים כדי לבדוק מה יוצא, מרחיבים את רפרטואר התוצאות שהם יכולים להפיק מכמות מסוימת של מרכיבים, במקביל לעבודה עם מתכונים.

"יפה להם," אמר תכל'ס, "אבל מי משלם על זה?"

Untitled

חמשת הקריטריונים שעוזרים להבין אם מישהו משלם על זה או לא

לא כל דבר שנרצה לעשות מסוגל להחזיק את עצמו ברמת הפרנסה. יהיו לנו רעיונות שלטובת ההגשמה שלהם נזדקק לתמיכה בכסף, בדיוק כמו שסטרטאפיסטים מחפשים משקיע. באותו זמן, יש הרבה יותר דברים שמסוגלים להחזיק את עצמם ממה שנדמה. כלל אצבע: כדי להבין אם מישהו משלם על זה או לא, כל דבר שאנחנו רוצים לעשות צריך לספק לפחות 2-3 מחמש התועלות הבאות.

הכנסות, הנחות או טובות הנאה שימושיות

עבודה תמורת הכנסה ישירה בכסף זה יופי. גודל ההכנסה תלוי בצרכים ובכוונות שלנו. אם מה שאנחנו עושים מכסה את כל מה שאנחנו צריכים ומשאיר רווח שעוזר לנו להתקדם – זה מצב מצוין. עבודה יכולה להשיג לנו עוד סוג של רווח באמצעות הקטנת הוצאות – הנחות וטובות הנאה שימושיות. יכול להיות שההכנסה לא תהיה מספקת אבל ההנחות שאנחנו יכולים לקבל דרך אותו מקום מקדמות אותנו לחלק במרצדת. אם אני חושבת על המרצדת של תכל'ס – הוא יצטרך לטוס לטורקיה יותר מפעם אחת, לגור שם לתקופות קצרות, תהינה לו שם כל מני הוצאות. אם הוא יעבוד, אפילו במשרה חלקית, עבור מעסיק בתחום התיירות/נסיעות שעובד מול טורקיה, ישמיש חלק מהמידות שלו כדי לעשות משהו שהמעסיק צריך, הוא יוכל ליהנות מהנחות עובדים ומהידע הנצבר שיש בחברה, בנוסף לשכר עבודה. הוא יפיק תועלת כספית ישירה, תועלת כספית עקיפה וגם יתקדם להגשים את אחד החלקים במרצדת.

הכשרה וציוד

אם אני ממשיכה לחשוב על הפוטו-בלוג שתכל'ס רוצה להקים, הוא יצטרך גם ציוד צילום מקצועי וידע בצילום. הוא יצטרך לדעת משהו על הצד הטכני של בלוגים ועל כתיבה, הפצה ועוד. כל עבודה שיכולה לספק לו גישה לציוד והכשרה תעזור לו לקדם את המרצדת. תחשבו על כמות המשאבים האדירה שיש בכל מני מקומות: ספריות, מאגרי ידע, הכשרות חינם במסגרת עבודה, תכנות מחשב יקרות, כלי עבודה מיוחדים, סדנאות. כל מה שאנחנו צריכים זה את הגישה וניתן לקבל אותה דרך עבודה עם אותו מקום שיש בו את משאבי הציוד וההכשרה שאנחנו צריכים.

זמן

מכירים את התמונה של פקיד קבלה או שומר רכון על ניירת לימודים? זו הדרך של סטודנטים בכל העולם להפיק תועלת בזמן. הם מחפשים עבודה שיכולה לחסוך להם זמן כי במסגרת אותה עבודה מותר להם לקרוא או לעבוד על המחשב – כל עוד הם מבצעים את העבודה כראוי ואין תלונות. לפעמים, יש מרכיב במרצדת שדורש זמינות זמן מסוימת. אם תכל'ס רוצה להתכונן למרתון, סביר להניח שהוא יצטרך להתאמן כמעט מדי יום, לפרק זמן לא מבוטל ופחות או יותר באותו זמן בכל יום. הדרישה הזו יכולה להיתפס כמשהו ש'תוקע' את היום. מצד שני, היא יכולה להיות חלק מהעבודה אם בוחרים עבודה עם דרישה כזו.

הזדמנויות ליצור קשרים ולבלוט כדי להתקדם

כמעט כל דבר שאנחנו עושים יכול לקרב אותנו להגשמת חלקים במרצדת. לפעמים אנחנו מתחילים די רחוק משם, יודעים שיש מטרה אבל מתעלמים ממה שהדרך נותנת לנו בהזדמנויות ליצור קשרים ולבלוט לטובה כדי ליצור עוד קשרים, יותר מדויקים למטרות שלנו. אם משהו שאנחנו עושים יכול לספק לנו הזדמנות טובה לרישות ויצירת קשרים שמזהים את היכולות שלנו ועוזרים לנו להתקדם – כדאי להיות שם.

אנרגיה

כל דבר שאנחנו עושים צריך להשאיר לנו מספיק אנרגיה לעסוק בדברים נוספים. אם כבר מדברים על מידות – גם אם מישהו משלם על כך שנצלול לתוך עניין אחד, ניקח את כל הזמן שאנחנו חושבים שאנחנו צריכים, נשתמש באופן חופשי בכל המשאבים הנדרשים, יכול להיות שלא נעמוד בזה מצד האנרגיה, נחלש ובסוף נעצר וניתקע לתוך תפארת המשימה שלא נגשים כמו שצריך לעולם. על הסעיף הזה נתקע לאונרדו דה וינצ'י לתוך פסל הסוס שלו. על הסעיף הזה נתקע טולקין לתוך הסילמריליון שהושלם על ידי בנו. למשאבים שלנו יש גבול ולא חייבים להגיע אליו או לעבור אותו.

עכשיו, כשיש לנו מרצדת, מידות, והבנה לעניין איך בודקים 'מי משלם על זה', בואו נראה איך מרכיבים הכל יחד באופן שפוי, ומחברים תעסוקה ופרנסה.

פרויקטים בעולם מבוסס מידות-מרצדת; או איך להמציא את העבודה של עצמך כדי לקרב מרצדת ופרנסה

"קדימה תכל'ס. יש לך טבלת מידות. עכשיו אנחנו רוצים לבנות בה איזה הקשר. בוא תגיד לי: מאילו מהמידות בטבלה אתה הכי מתרגש כרגע או מרגיש גאה לגביהן? במה בא לך להשתמש אפילו בלי לדעת לטובת איזה פרויקט או חלק במרצדת?" תכ'לס התבונן קצת על הטבלה ואמר, "אני אוהב את החוזקה שלי של לעזור לאחרים לראות מה טוב אצלם או מה חיובי כרגע. זה משהו שבא לי בקלות וזה עושה טוב – שזה ערך שלי, לעשות טוב. יש לי מיומנות עבודה עם אחרים, בצוות. קל לעבוד אתי ולי קל לעבוד עם אחרים. למדתי את זה כבר בבית הספר בשיעורי ספורט במשחקי כדור ותחרויות. זה התפתח אצלי בתנועת נוער כשהחלטתי להיות מדריך. גם בצבא – אני איש צוות, לא סולן. גם בעבודה. בשלושת המקומות האלה גם עברתי הדרכות שקשורות בעבודת צוות. במידות האלה בא לי להשתמש כרגע." "יש מיומנות שאתה רוצה ללמוד או ניסיון לרכוש לטובת פרויקט או חלק במרצדת?" שאלתי. "יש מלא דברים שאני רוצה ללמוד אבל אני לא יודע להגיד מה כרגע."

אז תכל'ס יודע שכרגע, מתוך טבלת המידות שלו, הוא ישמח להשמיש את:

  • חוזקה – היכולת לעזור לאחרים לראות מה טוב אצלם או חיובי כרגע
  • ערך – לעשות טוב
  • מיומנות – עבודת צוות

וכרגע הוא לא יודע מה הוא רוצה ללמוד או לחוות במיוחד, מתוך כל מה שהוא רוצה ללמוד ולחוות.

"עכשיו תסתכל על המרצדת ותבדוק אם יש בה משהו שאתה יכול להביא אליו את המידות האלה ככישורים ייחודיים שהם לטובת העניין." "את שתי המידות הראשונות אני יכול לרתום לרצון ללמד חבר'ה בחטיבת הביניים מתמטיקה. השלישית פחות מתחברת." זו בחירה הגיונית מאוד. עם זאת, את מה מתוך המרצדת היא עוזרת לקדם? עניין אחד – ללמד חבר'ה בחטיבת הביניים מתמטיקה. אם תכל'ס יעשה את עבודת השיווק הנדרשת, ויבנה לעצמו בסיס לקוחות מסוים, הוא יצליח לחולל הכנסה ממשהו שהוא רוצה לעשות, שזה יפה. כמה זה יקרב אותו להגשמת חלקים נוספים במרצדת?

בהכנסה שהוא יחולל הוא יוכל להשתמש כהשקעה במיקודים אחרים. החשיפה להורי התלמידים יכולה להביא לו תועלת – אם ידע למנף אותה. אם יתבונן על דרך העבודה הייחודית שלו כתהליך פיתוח הדרכה, יתעד לעצמו מה הוא עושה, מה משפר את יכולות התלמידים, איך הוא מודד התקדמות וכו' – הוא כבר מפתח מוצר בו יוכל להשתמש בהמשך, ואפילו לפתח סביבו עסק שלם. כמה יצליח להרוויח, כמה זמן יצטרך להקדיש, לאן הוא רוצה להגיע עם המיקוד הזה – גם אלה פרמטרים שהוא יצטרך לקחת בחשבון. ועדיין לא התייחסנו למיקודים אחרים ולתחרות – יש עוד כמה אנשים שרוצים ללמד מתמטיקה, חלקם כמקור הכנסה עיקרי לאורך שנים. מה יש במידות של תכל'ס שיעזור לו לבלוט ולהצליח?

"רגע," התפרץ תכל'ס, "זה מיקוד על המרצדת. אני יודע שמתישהו המרצדת תשתנה. יש הרבה אנשים שמלמדים מתמטיקה פרטי ויש להם פור רציני עלי. אני לא בטוח שאצליח להגשים את החלק הזה ולחולל הכנסה מספקת, לפני שארצה לשנות את המרצדת."

נאמר כך – העובדה שמישהו כבר עושה משהו אינה סיבה מספיק טובה להימנע מלעשות דבר זהה או דומה. יש יותר מדרך אחת לענות על צורך או לפתור בעיה ויש כל מני העדפות בשוק. עם זאת, תכל'ס צודק כאן. בעיקר כי בהשוואה לשאר המורים הפרטיים למתמטיקה בשוק, המידות שהוא מביא לא מקנות לו יתרון יחסי בולט מול התועלות שהוא יכול להפיק: הכנסה מסוימת תהיה לו, הנחות או טובות הנאה שימושיות אחרות – לא ידוע, הכשרה וציוד – לא, זמן הוא ישקיע ואולי יחסוך אם ימשיך עם הכיוון הזה – מה שלא ברור כרגע, רישות – אולי דרך ההורים ואנרגיה – כן, תישאר לו אנרגיה לדברים אחרים אם הוא לא יגזים במספר התלמידים.

בחשבון הסופי תכל'ס מבין שבין המידות הרלוונטיות שיש לו להציע, לבין הרצון שלו ללמד חבר'ה בחטיבת הביניים מתמטיקה, לבין תועלת וחצי, "אף אחד לא באמת משלם על זה". לפחות לא כרגע ולא כמקור הכנסה שיפנה לו משאבים למיקודים אחרים במרצדת.

לכן, בכל פעם שאנחנו ממציאים עבודה לעצמנו, אנחנו רוצים להשמיש לפחות שלוש מידות, ולקדם יותר ממיקוד אחד. כך סביר שנפיק 2-3 תועלות לפחות. אני חוזרת למיקודים של תכל'ס:

  • ללמוד צרפתית, לפחות לרמת דיבור סבירה
  • להשתתף במרתון הכנרת
  • ללמד חבר'ה בחטיבת הביניים מתמטיקה
  • לפרסם פוטו-בלוג על בעלי מלאכה בטורקיה
  • להיות הבעלים/המנהל של גלריה או סדנה למלאכה – תצוגה, העשרה, מכירה

תכל'ס רוצה להשמיש את החוזקה שלו – לתמוך באחרים, את הערך – לעשות טוב ואת המיומנות – עבודה בצוות. מה יקרה אם הוא יאתר מנהל קבוצה שמתאמנת לקראת מרתון ויציע לו לעזור בכמה דרכים תמורת השתתפות בחינם (חיסכון בעלויות הכנה למרתון) ו/או שכר בסיסי (הכנסה צדדית)? הוא יכול להציע ללוות את המתקשים, להתאמן יחד אתם, לחזק אותם; לעזור לגבש את הקבוצה לצוות עבודה, ולעבוד טוב מול המאמן, שלא יכול להתפנות לתת תמיכה כזו ברצף. אם יש למאמן תכל'ס כזה, הוא יכול להציע ללקוחות הצעה ייחודית וליצור לעצמו יתרון תחרותי.

ומה אם תכל'ס יאתר קבוצה כזו באזור שגרים בו הרבה עולים מצרפת? הוא יעבוד אתם, הם ילמדו אותו, הוא יחסוך חלק מההוצאות שלו על לימוד שפה ויתקדם. כל אותו הזמן, בגלל שהוא יתחייב לאימון יומי של חלק מחברי הקבוצה, הוא יתאמן בעצמו. אם הוא יתחבב עליהם ומתישהו יספר להם שהוא גם נותן שיעורים במתמטיקה, יכול להיות שהוא מחולל כאן הכנסה נוספת ומקדם עוד מיקוד – בלי לבנות מזה עסק בינתיים, בלי לעזוב את העבודה.

"זה משאיר אותי ברמת התחביב ומצד שני לא מסכן את מקור ההכנסה שלי, מקסימום מעשיר אותו וחוסך לי הוצאות על הגשמת החלומות שלי. מישהו משלם על זה," חייך תכל'ס. כן, יש בתכנית כזו כל מני סוגים של חליפין מול כסף ושווה כסף. היא עדיין לא חפיפה מלאה בין מרצדת המיקודים ופרנסה ועם זאת – בדרך לשם. אם יש לתכל'ס עבודה מסודרת כשכיר זה גם מהלך זהיר המאפשר לו עקומת למידה ובדיקה. כרגע הוא לא יודע לומר אם ירצה ללמד מתמטיקה לאורך שנים או איפה יחליט להיעצר בלימודי צרפתית ולהרגיש שהגשים את החלום. "הבנתי איך זה עובד, זה כמו פאזל כזה. החלק שקצת משונה לי זו המחשבה שאפשר להמציא את הפאזל."

פאזל

בהחלט. לכן כדאי להתאמן קודם על הרכבת פאזלים. על נייר, הרבה פעמים, להרכיב ולפרק רק לצורך התרגול. אם תעשו את זה, תרגישו מתישהו ודי מהר, שצורת ההתבוננות שלכם על הזדמנויות תעסוקה תופסת תפנית. תראו יותר הזדמנויות ומה שיישאר לכם זה לבדוק אם מישהו משלם על זה או לא לפני שאתם מחליטים כיצד לפעול. אם כבר פעלתם, התהליך ישמש אתכם ככלי בדיקה שיעזור לכם לברר מדוע יש דברים שעובדים לכם יותר או פחות, איפה יש משהו מיותר ומכביד ומה יקל על המרצדת ועל הפרנסה לנוע ביתר חופשיות.

הערה: תכל'ס בתחילת הדרך וצורת ההתבוננות הזו מתאימה לשלב בו הוא נמצא. בהמשך אתייחס גם לכאלה שנמצאים בשלבים בוגרים יותר של חיבור בין ריבוי כישרונות ופרנסה. ה'כאלה' יודעים שילדי לאונרדו טובים בלהרכיב פאזלים כי זה כלי חיוני, כמו פטיש לנגר. בכל זאת, גם ל'כאלה' כדאי להתאמן לטובת שימור היכולת ושכלול המיומנות, כדי להפיק תוצאה מדויקת יותר בפחות מאמץ. נגרים שעובדים אלגנטי מרוויחים יותר.

עכשיו תורכם

החומרים הדרושים:

  • מרצדת מיקודים
  • טבלת מידות מלאה
  • רשימת תועלות (חמשת הקריטריונים שעוזרים להבין אם מישהו משלם על זה או לא)

שלב א' – בניית הקשר

בוחרים לפחות שלוש מידות שכרגע יש לכם דחף חזק להשמיש אותן. לא כדאי פחות משלוש. אלה צריכות להיות מידות שאתם גאים בהן, מתרגשים מהן, רוצים לעשות אתן משהו כרגע אפילו בלי לדעת מה בדיוק.

שלב ב – אופק צמיחה אישית

בודקים אם יש משהו שבוער לכם ללמוד או לחוות כרגע. מיומנות חדשה, התנסות. יכול להיות שיש, יכול להיות שלא. אם יש, גם את היש הזה תרצו לקחת בחשבון בשלב הבא.

שלב ג' – המצאתיות ללא מגבלות

חושבים – איזו עבודה או פרויקט אני ממציאה לעצמי כדי להשמיש לפחות שלוש מידות, לקדם יותר ממיקוד אחד ולהפיק 2-3 תועלות לפחות? מה אני יכולה להציע, מי צריך את זה ומה יש לו שיכול לקדם אותי להגשים מיקודים במרצדת? איזו עבודה חלקית, זמנית, שעתית, התנדבות, פרויקט פרילנס או כל צורה אחרת אני יכולה לקחת כדי להתקדם?

נסו להמציא יותר מרעיון אחד, כרגע אתם רק על הנייר. רצוי להתפרע ללא הפרעות.

שלב ד' – בין רעיון למציאות

עכשיו אתם רוצים להסתכל על היומיום שלכם, על מקור הפרנסה ופורמט העבודה הנוכחי שלכם, ולבדוק אם ואיך אתם משלבים פנימה את אחד הרעיונות שהמצאתם בשלב הקודם. שכירים במשרה מלאה – יכול להיות שכל מה שתצטרכו לעשות זה לבקש נגישות למשאבים שאתם צריכים למיקודים וכבר יש בחברה, אבל לא חשבתם לבקש כי המשאבים האלה לא קשורים לתפקיד שלכם. יכול להיות שזה ידרוש להישאר עוד חצי שעה בכל יום או להגיע מוקדם יותר כדי לעבוד עם המשאבים – שווה לכם כדי להתקדם למיקודים? פרילנס – יכול להיות שאתם מציעים מוצר חדש שיש בו צורך בשוק ובאותו זמן הוא בכלל רכישת מיומנות חדשה עבורכם, משהו שמקדם אתכם למרצדת. לא כל לקוח צריך את שיא היכולת בכל דבר, יש כאלה שצריכים עבודות קטנות, פשוטות ואתם תוכלו להתאמן בזמן שמישהו משלם על זה. יכול להיות שיש לכם קצת חסכונות שאתם יכולים לשחרר לטובת רעיון שיאפשר לכם לעבור למשרה חלקית ולפתח עסק מניב שקשור במרצדת במהירות יחסית.

רמז: ממש, אבל ממש לא חייב להיות קשר בין מה שאתם רוצים להשיג במיקודים לבין מה שאתם מציעים כעבודה. אם מה שאתם יכולים להציע זה הקלדת מידע לתוך מאגר, ומשרד התיירות שעובד מול טורקיה ממש צריך את השרות הזה, תקבלו אותן הנחות ונגישות למידע כמו כל עובד אחר במשרד. אם אתם זקוקים לנגישות לאובניים כי אתם לומדים לעבוד בחימר, אתם מאתרים כדר שצריך עזרה עם דף הפייסבוק שלו ואתם יודעים לעזור לו – זה חיבור רלוונטי. אם ספא צריך מישהו לשבת בקבלה לכמה שעות והלקוחות שלהם הם לקוחות פוטנציאליים שלכם להצעה לא מתחרה אלא משלימה – תקבלו נגישות לקהל יעד. וכו' וכו' רק להפעיל את הראש כדי להבין איפה ההזדמנות להפיק תועלות לטובת קידום המרצדת.

סיפא

בשלב הזה מתחילים להופיע החששות משינוי, מהליכה לתוך משהו לא מוכר, לאיבוד איזון קיים גם אם הוא לא מספק. למרות שכל התפיסה הזו מונעת מידות ותשוקות, מונעת ליבה וזהות, אנחנו לא רגילים להתנהל כך. לכן, אם אתם לא מרגישים מוכנים לזינוק, לכו עקב בצד אגודל כדי ללמוד את צורת ההתנהלות הזו ולרכוש ביטחון. לא חייבים לעבור בטסט ראשון ואתם לא בתחרות עם אף אחד. תהליך ההמרה ממצב מרצדת לחוד-פרנסה לחוד למצב חפיפה לוקח זמן, למידה, בדיקה, פרידות ופגישות חדשות. אתם לא אמורים לדעת הכל מראש. יותר מאשר לדעת, זה להצליח לפעול פעולה משמעותית בעניינים שחשובים לכם, אלה שנמצאים על המרצדת.

רשומה קודמת
רשומה הבאה
Loading Facebook Comments ...

One thought on “מישהו עוד ישלם על זה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *